Automobilist ramt politieauto bij achtervolging

30/04

Foto: politie

30/04

Foto: politie

Emmen – Bij de politie kwam rond 15:45 een melding binnen van een personenauto die gestolen was in Valthermond. Agenten die op zoek gingen zagen in het centrum van Emmen het voertuig rijden en achtervolgde deze.

De verdachten hadden inmiddels al andere kentekenplaten erop gezet. De politie gaf een stopteken, hierop gingen de verdachte er vandoor. De achtervolging door Emmen en agenten probeerde op de dubbelbaanse Hondsrugweg de auto in te halen. De verdachte stuurde hier opzij en ramde de zijkant van de politieauto. Hierop maakte de politieauto een 180 graden slip en kwam op de rijbaan tot stilstand. De verdachte raakte van de weg en kwam tegen een boom in de berm tot stilstand. De twee verdachten vluchtten uit de auto en gingen er te voet vandoor. Eén van de verdachte kon al snel worden aangehouden, de andere verdachte was gevlucht via tuinen van de woningen.

De politiehelikopter hing ook in de lucht en had zicht op de vluchtende verdachte. Dankzij aanwijzingen aan de eenheden op de grond kon de tweede verdachte ook aangehouden worden. Het gaat om een 30-jarige man uit Westerhaar-Vriezenveensewijk en een 31-jarige man uit Vriezenveen. Beiden zitten vast voor verder onderzoek.