Zeven jongeren worden vervolgd voor vernielingen dierenpark Emmen

04/11

Foto: politie Emmen

Het openbaar Ministerie gaat zeven jongeren dagvaarden voor openlijke geweldpleging in het oude dierenpark in Emmen heeft de politie in overleg met de Raad van Kinderbescherming besloten. De jongeren richtte op 17 mei j.l. een groot aantal vernielingen aan in het oude dierenpark. De zeven minderjarige verdachten worden gedagvaard voor een kinderrechterzitting op 30 november 2016.De zitting vindt achter gesloten deuren plaats.

Wasbakken werden kapot geslagen, brandblussers leeggespoten, deuren ingetrapt,ruiten ingegooid, graffity gespoten en vitrine’s vernield.

Het onderzoeksteam heeft al het aangeleverde beeldmateriaal, tientallen tips en verklaringen geanalyseerd meldt nu.nl op hun website. . Aan de hand van de uitkomsten konden in totaal 22 verdachten, tussen de 13 en 20 jaar oud, worden opgespoord.