Man aangehouden na inbraak

Emmen – De politie heeft woensdagavond op het Westeind een 27-jarige man zonder vaste woonplaats aangehouden voor inbraak en de diefstal van een personenauto. De dakloze man wordt ervan verdacht dat hij in een woning aan de Leemkoelen heeft ingebroken en onder meer een personenauto heeft weggenomen.

De bewoner, een 25-jarige, verklaarde het vermoeden te hebben dat de 27-jarige in zijn woning zou hebben ingebroken. Dit omdat beiden nog een zakelijk geschil zouden hebben. Hierop legden agenten telefonisch contact met de verdachte. Die kwam na het gesprek zich met de weggenomen auto melden op het politiebureau in Emmen. De verdachte werd na het afleggen van een verklaring in vrijheid gesteld. De auto wordt teruggeven aan de 25-jarige eigenaar. De politie maakt proces-verbaal op.